Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüz

HACI NEVREZ AMCAMIZ


GEÇMİŞ BİR BAYRAM GÜNÜ...

Geçen sene Ramazan Bayramı sonrası İbrahim TEMİZKAN abimizin davetine giden Gençler ve Mevlüt amcamız
..................

LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ

Sevik ailesinin mutlu günü




Geçtiğimiz pazar günü Zeynal Sevik abinin kızına düğün vardı. Zeynal abimizin damadı hayırlı olsun.Genç kardeşlerimizede bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Hey gidi gençlik hey


Hafta sonu aş vesilesiyle bir araya gelen bu gençler bir gün sonrasını ise denizde geçirdiler.

Allah kabul eylesin


Bugün merhum hacı Hüseyin Sevik amcamız için köyümzde mevlid-i şerif okutuldu.Yapılan bu hayrı Allah kabul eylesin.Gelen misafirlere aş ve yahni ikram edildi.

köyümden çilek ve enginar




Köyümüzden tüm ziyaretçilerimize selamlar.sizlere iki resim sunuyoruz köyden. Köyümüzde istenildigi ve bakımı yıpıldığı takdirde bol miktarda çilek ve enginar yetiştirilebildiğinin resmini paylaşıyoruz sizlere...






REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN....




BU GECEYİ NASIL GEÇİRMELİ

Bu gece, oruçlu olarak karşılanmalıdır.
Bu gece, kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması, çok iyi olur.

Kur'an-ı Kerim okunmalıdır.
Bu gecenin ihyâsı, yatsı namazıyla sabah namazını camide cemaatle kılmakla olur. Bu, gecenin ihyâsıdır. Bütün günün ihyâsı bu... Yatsı namazı ile sabah namazını camide kılmak, o günün, o gecenin ihyâsı demektir. İnsan sabahlara kadar, akşamlara kadar ibadet etmiş gibi sevab kazanır.
Bir başka ihyâ şekli zikir ..... "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" gibi sözler mübarek kelimelerdir, cümleciklerdir. Bunları zikretmek çok sevabdır..
Bazı namazlar vardır,
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kılmıştır. Bunlardan birisi de Tesbih Namazı'dır.
Regâib gecesi, akşamla yatsı arasında: 12 rek'at "Hacet Namazı" kılınır.

--------------------------------------------------------------------------------
Hacet Namazı

--------------------------------------------------------------------------------

2 rek'atte bir selâm verilerek kılınır.
Fâtiha-i şerîfe'den sonra her rek'atte 3 Kadir Süresi 12 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra 7 Salât-ı Ümmiye okunup secdeye varılır.
Salât-ı Ümmiye:

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin-nebiyyil-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim"
Secdede 70 defa: "Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.
Secdeden kalkıp 1 defa: "Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lem. İnneke entel-eazzül-ekrem" okunur.
Tekrar secdeye varılıp yine 70 defa "Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.
Secdeden kalkıp duâ yapılır.
Duâda Hz. Allâh'a c.c şu şekilde de ilticâ etmelidir: "Allâhümme bârik lenâ recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân"
Unutmayalım!

Regaib Gecesi, üç aylar içinde kendisinden sonra gelecek olan Miraç, Berat ve Kadir Gecesininde bir müjdecisidir. Onun için bu müjdeciye kulak verip bu geceyi ve üç ayları iyi değerlendirilmelidir.
Resulullah (sav) buyuruydular ki: "Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri dönmez, kabul olunur: Receb'in ilk gecesi, Şâban yarısı gecesi, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban Bayramı gecesi."
REGAİB KANDİLİNİZİ KUTLAR; YÜCE RABBİMİZDEN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİZ...
LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ

BİZLERİ ÜÇ AYLARA ULAŞTIRANA ŞÜKÜRLER OLSUN...

Bildiğiniz gibi 13 haziran pazar günü üç aylara girmiş bulunuyoruz..
Hep tekrar ettiğimiz gerçektir bu. Yeryüzünün her mekânı, yaşadığımız hayatın her zamanı fazilet ve kutsiyette eşittirler. Çünkü her mekânı ve her zamanı Rabb’imiz yaratmıştır. Ancak üç mekân ve üç zaman vardır ki onlar eşitlikten müstesnadırlar.

- Mekke’deki Mescid-i Haram, Medine’deki Mescid-i Nebi ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa..

Buraların yeryüzünün en kutsal mekânları oldukları, Efendimiz (sas) Hazretleri’nin hadisleriyle de sabittir.

Bundandır ki, dünyanın herhangi bir yerinden bir başka mescide ibadet etmek niyetiyle yola çıkılmaya gerek görülmezken, bu üç mescide ibadet için en uzak diyarlardan bile yola çıkılabilir. Çünkü bu üç mekân, yeryüzü coğrafyasının en üstün ve kutsal mekânlarıdırlar.

Bazı mekânların üstünlüğü böylece sabit olduğu gibi, bazı zaman dilimlerinin üstünlüğü de aynı şekilde sabittir. Nitekim sene içinde üç aylar öteki aylardan üstün oldukları gibi, üç aylar içindeki kandil geceleri ve Kadir Gecesi, cuma günlerinin de öteki zaman dilimlerinden üstünlüğü sabittir.

İşte bu üstün zaman dilimi dediğimiz üç aylar, geçtiğimiz pazar gününden itibaren bizi bir daha şefkat ve sevgi ile kucaklamış bulunmaktadır. Böyle eşsiz zaman dilimine bizi bir daha eriştirdiği için Rabb’imize ne kadar şükretsek azdır.

Peygamberimiz (sas) bu üç ayların kutsallığını haber verdiği hadisinde buyurmuş ki: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ise ümmetimin ayıdır.”

Daha açık ifadeyle böylesine kutsal üç aylar, mübarek gün ve gecelerin de meşheridir. Nitekim Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib Kandili’dir. 27. gecesi Miraç Kandili’dir. Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili’ni teşkil ederken, Ramazan-ı mübarekin 27. gecesi de meşhur Kadir Gecesi’ni temsil etmektedir. İşte bütün bunlardan dolayı deniyor ki: “Üç aylar olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları, Yüce Allah’ın kullarına ikram ettiği en faziletli ve feyizli bir zaman dilimidir. Yapılan duaların Allah’a perdesiz ulaştığı, dökülen gözyaşlarının günâhları tam temizleyip yok ettiği mübarek gün ve geceler resmi geçididir. Bu sebeple bu günlerde önce namazla buluşanlar, kandillerde oruçla tanışanlar, tövbe istiğfarlarla hayatına beyaz sayfa açanlar, hiç tereddüt etmesinler tam olarak kazanıp affa uğrayabilirler.

- Neden üç aylar böyle tam affa nail olma aylarıdır?

Çünkü Rabb’imiz kulunun Cehennem’de azap görmesinden değil Cennet’te mutlu olmasından memnun oluyor. Bunun için de sebepler hazırlıyor, bazı mekânları, bazı zamanları diğerlerinden sevap bakımından üstün kılıyor ki, kulları bu devreler tövbe istiğfarlarını artırıp ibadetlerini çoğaltarak yeni bir hamle ve teşebbüsle affa uğrayanlar arasında yer alsınlar.

Nitekim ümmetine bu konuda da örneklik eden Efendimiz (sas) Hazretleri ise Recep ayında ibadetlerini daha da artırmış, Şaban ayında bir kat daha ileriye götürmüş, Ramazan’da ise umumi affa layık olma örneğini, artırdığı bu ibadetleriyle dikkatimize sunmuştur. Ta ki Ramazan’daki umumi affa layık hale gelelim, Kadir Gecesi’nde yeniden bir beyaz sayfa açma bahtiyarlığına biz de ulaşalım.

Demek ki başında bulunduğumuz üç aylar, önümüzdeki kandil geceleri, hayatımıza yeniden bir çekidüzen verme, derinlik kazandırma devresidir. Bu devreyi tam değerlendirmek bizim kaçırılmaz fırsatımız olarak bilinmelidir.

Bu sebeple Efendimiz (sas) Hazretleri’nin duasını hep birlikte tekrarlıyoruz bu günlerde:

- Allah’ım mübarek kıl bize Recep ve Şaban’ı; affımıza vesile eyle ulaştıracağın Şehr-i Ramazan’ı!
HALİL YÜCEDAĞ.....ÜÇ AYLARINIZ MÜBAREK OLSUN....

MERHUME HACI HÜSNE ABLAMIZ VE SAADET TEYZEMİZ....


ALLAH MEKANINI CENNET EYLESİN...RUHUNA FATİHA OKUMAYI UNUTMAYALIM......LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ

ÖZLEYENLER İÇİN


Hadi arkadaşlar yorumlar sizlere ait yine elleri klavyey götürelim uzuuuuuuunca düşüncelerinizi bekliyoruz....panomuza.........
LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ HAYIRLI HAFTASONU DİLER...



İBRAHİM ETEM-HATİCE SENA BAŞAR


BU SEVİMLİ KÜÇÜKLER ALİ YÜCEDAĞ ABİMİZİN TORUNLARI...ALLAH KENDİLERİNİ VATANIMIZA HAYRLI BİRER EVLAT EYLESİNNN.....








Köyde biçin zamanı




Köyümüzde bu sene biçin zamanı zamansız başladı.Daha Haziran ayının başındayken biçinler biçilme telaşına girdi.Kimi eski usul orakla kimiside teknolojiyi kullanarak ekin biçme motoruyla biçinlerini biçtiriyor bizim köyde.E ne diyelim Allah'tan herkese kolaylıklar dilerken bir uyarı yapmadan da edimiyoruz.Malum yaz aylarındayız yılanların da mevsimi.Şemelleri toplarken dikkat edelim altından yılan filan çıkmasın.E hadi herkese hayırlı cumalar bu vesileyle sayın ziyaretçilerimiz...



YORUMLAR SİZE AİT.....











YİYENLERE AFİYET YİYEMEYENLERE..:)







RUHUNA FATİHA....




RESİMDEKİ DEDEMİZİ BİLEN VARMI?BİLEN VARSA MESAJ PANOSUNA YAZABİLİR...VEFAT TARİHİ 1989....RUHUNA BİR FATİHA RİCA EDİYORUZ...VEFAT EDENLERİ HER ZAMAN HATIRLAMAK GEREK AMA HATIRLAMIYORUZ BELKİ VE SİZE BU FIRSATI www.leyleklikoyu.blogspot.com FARKIYLA SUNUYORUZ...

Emrullah YÜCEDAĞ

Emrulllah YÜCEDAĞ Yaşar YÜCEDAĞ'ın oğlu İskenderun'da ikamet ediyor.Sefa ATAKAŞ Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinde 2 sınıfta okuyor,Tüm site takipçilerine selamlarını iletiyor.

MUSTAFA VE NURGÜL KUZENLER


Mustafa YUCEDAĞ amcanın torunları olan mustafa ve nurgül sitemizin kücük takipcilerindendir......Kendileri dede-nine ve reyhanlıdaki teyzelerini cok özlemişler onlara selam gönderiyorlar.........Ayrıca hacca gidecek olan dedeleri Mustafa amcamızdan birer oyuncak ve haci gurması istiyorlar.....bütün köydeki abi ve ablalarının ellrinden öpüyorlar....not:yazdıklarımızın hepsi kendilerine aittir........

TANIŞMA...İSLAM NUR YÜCEDAĞ
















İslam nur YÜCEDAĞ...Belen'de oturuyor...evli ve hüseyin aybars isminde bir oğlu var allah kendisine bağışlasın..merhum hacı hüseyin sevik amcanın oğlu beşir sevik abimizin kızıyla evli...belende özel bir işte çalışıyo belen ülkü ocakları gençlik kolları başkanlığı ve belen ülkü ocakları eğitim masası başkanlığı yapıyo yaz teşkilatta görev yapıyo ...sizlere http://www.leyleklikoyu.blogspot.com/ aracılığı ile selamlarını iletiyor...

CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ...



Sual: Cuma gününün önemi nedir? CEVAP : Cuma, müminlerin bayramıdır. Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da iki kat yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [İmam-ı Gazali](Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de Cuma günü ve gecesinde işlenilenden kötüsü yoktur.) [Ramüz](Cumadan faziletli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldır.) [Deylemi](Cuma, fakirlerin haccıdır ve müminlerin bayramıdır ve gök ehlinin bayramıdır ve Cennette de bayram günüdür. Günlerin en iyisi, en şereflisi Cumadır.) [Ey Oğul İlmihali] (Cuma günü iyiliklerin hazinesidir ve güzel şeylerin menbaıdır.) [Ey Oğul İlmihali] (Cuma günü geldiği için sevinen bir mümine, kıyamete kadar her gün, o kadar sevap verilir ki, adedini Allahü teâlâ bilir.) [Ey Oğul İlmihali] (Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani] ....LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ HAYIRLI CUMALAR DİLER

BEBEK KATİLLERİNİ BOYKOT...

Sayın site takipçi arkadaşlarımız kardeşlerimiz bildiğiniz üzere gazzeye yardım götüren gönüllülerimizi; gemide 9 TÜRK vatandaşımızı katleden ayrıca her gün filistine saldıran bebek katili israili şiddetle kınıyoruz ve bu logoları görünen mallardan elimizden geldiğince almamaya calışalım...bizim aldığımız her ürünün parası onlara vergi olarak dönüyor ve pkk ya silah parası olarak kullanılıyor...kısacası kendimize kurşun sıkmayalım allah hepsine hak ettiği mertebeyi versin...saygılarımızla........LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ

BAYRAM HOCAMIZ


Malumuzunuz hocamız köyümüzün imamı yeni evlendi kendisine aile hayatında başarılar dileriz...LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ
**************************************
Kapat
popho reklam

Arama Kutusu

Gönderdiğiniz Videolar Burada

Sohbet Kutusu

Sohbet Kutusu

Popüler Yayınlar

Leylekli Köyü: 1.06.2010 Blogger Entegre: Templatesbyblogger Blogger düzenleme by - Wind of Anatolia.
Msevik