Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüz

FATİHA SÜRESİ VE MESAJI

Fatiha süresi Kur’an-ı Kerim’in ilk süresidir.Mekke de bir defada nazil edilmiştir. 7 ayettir. Fatiha açmak anlamında olup; Kur’an’ın başında bir bakıma onun ön sözüdür.Halk arasında elham olarak bilinir.

Fatiha süresi hamdin alemlerin rabbi Allah’a mahsus oldugunu bildiren ayetle 0başlar.Sonrasında Allah’ın merhamet ve kudretini kulun yüce rabbi karşısındaki durumunu belirtir.”Biz ancak sana ibedet eder ve yalnız senden yardım dileriz” mealindeki ayetle kişinin mu’min bir kul sayılması ilahi kudrete kendi isteği ile teslim olduğu ifade edilir.

Fatiha süresi inanan insana kesin bir şekilde hidayetle ibadetin önemini ve ebedi nimetin elde ediliş yolunu bildirmektedir.Allah ile kul arasında bir tür sözleşme olarakda değerlendirilir.Sürede ayrıca Müslümanlar için toplum hayatının ve beraberliğinin önemi cemaat ve ümmet şuuru ile dosdoğru hidayet yolu üzere hareket etmenin gereği belirtilir.Başta namaz olmak üzere her türlü hayırlı faaliyetin başı ve sonunda çeşitli toplantılarda kabirlerde dua niyeti ile de okunur.

HAYIRLI CUMALAR DİLERİZ…

0 yorum:

**************************************
Kapat
popho reklam

Arama Kutusu

Gönderdiğiniz Videolar Burada

Sohbet Kutusu

Sohbet Kutusu

Popüler Yayınlar

Leylekli Köyü: FATİHA SÜRESİ VE MESAJI Blogger Entegre: Templatesbyblogger Blogger düzenleme by - Wind of Anatolia.
Msevik