Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüz

Ciralı


Bölgemizde bol bol yetişen cıralı üzümleri kızarmaya başladı.Tam olgunlaşma dönemi ramazan bayramı na denk geliyor bu yıl bayram tatiline gelenlere yemek kısmet olur inşallah.

Armut zamanı


Köyümüzde armutlar oldu.Bu yıl geçen seneye göre daha verimli olan armutlar yenmeyi bekliyor.Dikkat son gelene kalmayabilir.Elinizi çabuk tutun.

ramlı incir







Köyümüzde ramlı incirler göstermeye başladı.

Hayırlı Kandiller


Beraat Kandili İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir.

Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

Bir ömür boyu mutluluklar



Bugün köyümüzde yaptığı düğünle dünya evine giren mürsel&rukiye kardeşlerimize Allah'tan ömür boyu mutluluklar dileriz....

LEYLEKLİ KÖYÜ SİTE YÖNETİMİ

Kısa bir not

Sayın site ziyaretçileri köylülerimiz sitemizi yeniden canlandırmak adına elinizde sitemizde yayınlanmasını istediğiniz resimler varsa bize iletebilirsiniz.Sitemizi boş bıraktığımız için sizlerden özür diliyoruz.Ama şunuda bilin ki bu site bir iki kişi tarafından yönetilmekle olmuyor.Ara sıra sizlerdende de resim yazı video gibi şeylerde gelirse sitemizin daha canlı olacağı kanaatindeyiz.Şimdiden anlayışınız için hepinize teşekkür ediyoruz.

ÖZEL İSTEK ÜZERİNE TEKRAR...


BİZLERDEN FATİHA BEKLİYOR...

Geçen sene yaz aylarında vefat eden safiye teyzemiz bizlerden hiç şüphesiz fatiha beklemektedir....Başta PEYGAMBERİMİZ(SAV) olmak üzere tüm geçmişlermize ve safiye teyzemize birer fatiha okyup bağışlayalım..Allah şimdiden razı olsun...

Menderesten leylekli köyü


Mederesten köyümüzün bir resmini yayınlıyoruz sizler için.

Allah kabul eylesin



Ziya Yetim abi bugün mendereste mevlidi şerif okuttu.Yapılan hayrı cenabı mevla kabul buyursun.Başta bezge olmak üzere çevre köylerden gelen misafirlere aş ve yahni ikram edildi.

Hayırlı Cumalar



Bir ayet:
Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.
O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah’a ortaklar koşmayın
.
"Bakara Sûresi 21 ve 22. Ayet Mealleri"


Bir Hadis:
Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor:Haramdan titizlikle kaçın ki insanların en çok ibadet edeni olasın. Kanaat sahibiol ki insanların en çok şükredeni olasın. Kendin için istediğini diğer insanlar içinde iste ki kâmil mü'min olasın. Sana komşu olana güzel davran ki tamMüslüman olasın. Az gül. Çünkü çok gülmek kalbi öldürür.
Hadis-i Şerif Meali - Camiü's-sağir - 6422


Sitemizin güzide ziyaretçilerinin ve tüm islam aleminin cuma günü mübarek olsun.Allah yâr ve yardımcınız olsun.

Geçmiş olsun

Kısa kısa
Yakın tarihte bir kaza atlatan Halil arslan abinin oğlu musafa kardeşimize geçmiş olsun diyoruz.
Ve yine geçenlerde traktörunün el firenini tam çekmeyi ututan İbrahim temizkan abimize de geçmiş olsun diyoruz.
**************************************
Kapat
popho reklam

Arama Kutusu

Gönderdiğiniz Videolar Burada

Sohbet Kutusu

Sohbet Kutusu

Popüler Yayınlar

Leylekli Köyü: 1.07.2010 Blogger Entegre: Templatesbyblogger Blogger düzenleme by - Wind of Anatolia.
Msevik